Voor wie?

Voor wie?

Voor iedereen die moeite heeft met prikkelverwerking, zoals mijzelf, overprikkeling, wat moet je ermee. Voor HSK, hooggevoelige kinderen vanaf de jongste levensfasen tot en met HSP, de hooggevoelige personen, volwassenen. Wanneer gevoeligheid of moeite met chronische overprikkeling op tijd wordt gesignaleerd en gewaardeerd, kan dit heel positief toegepast worden binnen het gezin, school en buiten activiteiten.

Voor iedereen die een kind verzorgd en opvoed welke ander gedrag vertoond dan het gemiddelde kind en er wel wat meer van wil weten, waarom komt mijn kind huilend uit school, waarom komt hij of zij terug op een begrafenis van een moeder van een klasgenootje, meer dan een jaar geleden? Hoe kan je hier het beste op reageren?

Samen (kennis)delen is een eerste stap naar erkenning, verdieping en wellicht een mooie oplossing. Laten we eerst het kind kind laten zijn, de rest komt bijna vanzelf. Helaas werkt het in de praktijk niet zo, een kind dat overprikkeld is kan doodmoe naar huis gaan, boos zijn tegen opa of oma die ze op komt halen, of zich afreageren op kinderen op de opvang. Vaak wil of kan een kind zelf niet goed uitleggen waar het gedrag vandaan komt. Soms ook wel, helemaal na wat oefening van ouders en verzorgers. Deze site prikkeltjes.nl gaat over alle gevoelige kinderen, ofwel, kinderen die last hebben met teveel prikkeltjes ineens en hier niet mee uit de voeten kunnen. Ook de levensfasen die volgen komen uiteindelijk aan bod. We gaan hierbij hoofdzakelijk van het kind uit, de opvoeder of ouder kan hierin betrokken worden doordat hij of zij in het leven ook tegen dezelfde problemen is aangelopen.